Αντιπρόεδρος - Λαμπαδιάρη Βάια

Η Δρ Βαϊα Λαμπαδιάρη είναι Αναπ.Καθηγήτρια Παθολογίας-Σακχαρώδη Διαβήτη, Ενδοκρινολόγος, στη Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική, Μονάδα Έρευνας

και Διαβητολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν”.

Εξειδικεύεται εκτός από το Σακχαρώδη Διαβήτη, σε νοσήματα μεταβολισμού και παχυσαρκίας, καρδιομεταβολικές διαταραχές, ενώ έχει μετεκπαιδευτεί στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στις διαταραχές των λιπιδίων και του λιπώδους ιστού (λιποδυστροφίες). Από το 2011 είναι Regular Academic visitor στο Oxford Centre Of Diabetes, Endocrinology and Metabolism, Nuffield Dpt of Medicine, Oxford, UK). Στο ΠΓΝ ‘’Αττικόν’’ ασκεί Εκπαιδευτικό και Ακαδημαϊκό έργο (εκπαίδευση φοιτητών, έρευνα) στην Εσωτερική Παθολογία και το Διαβήτη, ενώ παρακολουθεί ασθενείς από όλο το φάσμα της Παθολογίας/Ενδοκρινολογίας και του Μεταβολισμού.

Το ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει >87 πρωτότυπες εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές (μέσος όρος συντελεστή απήχησης >4,5), h-Index (Google Scholar) : 29, Citations : Google Scholar 3200, I SI 1850, 10 κεφάλαια σε βιβλία. Έχει επιβλέψει >10 διδακτορικές διατριβές, και εχει δώσει πάνω από 180 ομιλίες μετά από πρόσκληση.