Ταμίας - Καρατζάς Δημήτριος

Ο Δρ Καρατζάς Δημήτριος είναι ειδικός καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής της ΣΤ΄ Καρδιολογικής Κλινικής στο ΥΤΕΙΑ Δ.Θ.Κ.Α.

Είναι Διδάσκων-καθηγητής(από το 2016 έως και σήμερα) των προπτυχιακών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που εκπαιδεύονται στη Β΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αττικόν.

Είναι αριστούχος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Καρδιακής Ανεπάρκειας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας τα έτη 2018-2020. Ειδικεύτηκε στην καρδιολογία στη Β΄ Καρδιολογική κλινική του Ωνασείου Καρδιο-χειρουργικού Κέντρου (Δ/ντης καθ. Δ Κρεμαστινός) οπου παρέμεινε επιστημονικός συνεργάτης για τρία επιπλέον έτη (μετεκπαίδευση στην Καρδιακή Ανεπάρκεια).

Διατέλεσε( επί 12ετια) καρδιολόγος Επιμελητής Α΄ του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Β΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αττικόν όπου υπήρξε υπεύθυνος εκπαίδευσης των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα διετέλεσε (επί 6ετια) Διδάσκων-καθηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Νοσηλευτική Καρδιολογία» αλλά και υπεύθυνος της κλινικής εκπαίδευσης των μεταπτυχιακών αυτών φοιτητών. Επίσης έχει επιβλέψει την εκπόνηση πέντε (5) μεταπτυχιακών εργασιών ως μέλος της τριμελούς επιτροπής.

Έχει συγγράψει δυο κεφάλαια στο βιβλίο «ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ» του καθηγητού Δημ. Κρεμαστινού (κεφ 25 «ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ» και κεφ 42 «ΟΞΕΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ST ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ» καθώς και δυο κεφάλαια στο βιβλίο «ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ» Των ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ-ΝΑΝΑ και συνεργατών.

Έχει δημοσιεύσει 18 εργασίες σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά με υψηλή αναγνωσιμότητα και αυξημένο δείκτη απήχησης (Impact Factor).

Διατέλεσε υπεύθυνος έκδοσης του επιστημονικού περιοδικού «ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ» για 9 συναπτά έτη (2006-2015).

Έχει διακριθεί για την επιστημονική του αρτιότητα και το ήθος και έχει τιμηθεί με υποτροφία από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία, με Βραβείο από την Εταιρία ΜΕλέτης Καρδιακής Ανεπάρκειας, με Βραβείο από την Ελληνική

Καρδιολογική Εταιρία καθώς και με το 1ο Βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό για τα δέκα έτη λειτουργίας του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής ή πρόεδρος σε περισσότερα από 150 στρογγυλά τραπέζια σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και έχει ανακοινώσει μεγάλο αριθμό (πλέον των 80) επιστημονικών εργασιών. Επίσης έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό διεθνών πολυκεντρικών μελετών (EUROPA, PREAMI, HEAAL, I-PRESERVE, FAST/TRAC, EPICOR, REMINDER, ARIADNE, VESALIUS)

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και άλλων επιστημονικών ενώσεων και κριτής σε διεθνή ιατρικά περιοδικά καθώς και κριτής επιστημονικών εργασιών πανευρωπαϊκών συνεδρίων.