Μέλος - Αλεξανιάν Ιωάννης

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΙΑΝ MD, PhD

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ  - ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Α΄,  Β’ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στο ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» και έλαβε τον τίτλο του Καρδιολόγου το Μάρτιο 2009. Υπηρέτησε ως Επικουρικός επιμελητής για ένα έτος στην Καρδιολογική κλινική του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία».

Στη συνέχεια εργάστηκε ως Επιστημονικός συνεργάτης στη Μονάδα Καρδιακής ανεπάρκειας της Β’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής κλινικής ΕΚΠΑ στο νοσοκομείο «Αττικόν» από τον Ιούλιο 2011 έως τον Ιούλιο 2014.

Ολοκλήρωσε και υποστήριξε τη διατριβή του στο πεδίο της Καρδιακής ανεπάρκειας στην Ιατρική σχολή ΕΚΠΑ τον Ιούνιο 2015. Από τον Αύγουστο 2014 μέχρι τον Ιούλιο 2017 εργάστηκε ως Επιμελητής Β’ στην Καρδιολογική κλινική του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» (Μονάδα εμφραγμάτων, εργαστήριο Ηχωκαρδιογραφίας). Τον Ιούλιο 2017 διορίστηκε ως Επιμελητής καρδιολόγος στη Β’ Καρδιολογική κλινική του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός».

Σήμερα υπηρετεί ως Επιμελητής Α’ και είναι υπεύθυνος του ιατρείου Καρδιακής ανεπάρκειας και του Καρδιο-ογκολογικού ιατρείου του νοσοκομείου. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς και ελληνικές δημοσιεύσεις καθώς και σε παρουσιάσεις εργασιών σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Εργασίες του έχουν βραβευτεί σε συνέδρια. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με την καρδιακή ανεπάρκεια, την ηχωκαρδιογραφία και γενικότερα την απεικόνιση. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες και στη συγγραφή βιβλίων για την Καρδιακή Ανεπάρκεια και την Εντατική Θεραπεία.

Είναι τακτικός ομιλητής σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Διαθέτει εμπειρία στην εκπαίδευση ειδικευόμενων καρδιολόγων καθώς και άλλων επαγγελματιών υγείας. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, Heart Failure Association, European Association of Cardiovascular Imaging καθώς και της Ομάδας Εργασίας Καρδιακής Ανεπάρκειας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.